Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهدی جهان‌بزرگی، روز شنبه در آئین رونمایی از سامانه «تامین نیروی انسانی ویژه شرکت‌های دانش بنیان و فناور از طریق آزمون استخدامی بخش خصوصی» در کارخانه نوآوری آزادی افزود: شبکه ملی نوآوری از سال ۹۵ کار خود را آغاز کرده و مسئولیت آن به پارک علم و فناوری معاونت علمی یعنی پارک پردیس سپرده شده است، شبکه سازی در زیست بوم فناوری و نوآوری از مهمترین وظایف شبکه ملی نوآوری است، این شبکه برای توسعه تعاملات خلق بازار و هدفمندی حمایت‌ها راه اندازی شده و با همین رویکردها درحال اجرا است، هدف اصلی شبکه نوآوری ارتقای سهم اقتصاد دانش بنیان در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: اعضای شبکه نوآوری معمولا از زیست بوم‌های فناوری، نوآوری و خلاق هستند و بازیگران اصلی آن را سه گروه تشکیل می دهند که گروه اول شامل شرکت‌های دانش بنیان، خلاق، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، گروه دوم اعضای هیات علمی دانشگاه ها، پژوهشگران، نخبگان، دانشجویان، نوآوران، استعدادهای برتر و افراد خلاق و گروه سوم به عنوان حلقه واسطه و پیونددهنده این دو گروه یعنی کارگزاران هستند.

بهره مندی ۱۰ هزار شرکت از خدمات شبکه ملی نوآوری

جهان بزرگی ادامه داد: به طور کلی ظرفیت این شبکه  ۱۰ هزار شرکت شامل شرکت‌های دانش بنیان، خلاق، شرکت های فناور پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه ها است و این یعنی حداقل ۱۰۰ هزار نفر نیروی کار فعال، به طوری که همه این تعداد نباید از طریق بخش دولتی استخدام شوند و ما می‌توانیم شرایط استخدام در بخش‌های خصوصی را برایشان فراهم کنیم، اکنون ۱۵۰۰ شرکت خلاق و فناور در کشور عضو این شبکه شده اند و فعالیت می‌کنند و ۳۰ هزار نفر از خدمات مختلف این شرکت ها و شبکه بهره مند شده اند که همه این خدمات به همت بخش خصوصی انجام شده به جز مواردی مانند سربازی که نیازمند مجوز حاکمیت بوده است.

وی تاکید کرد: طی چند سال گذشته دولت از تصدی گری فاصله گرفته و به بحث شبکه سازی ورود کرده است و با همکاری بخش خصوصی امکانات، حمایت‌ها و خدماتی در حوزه زیست بوم به شرکت‌های مختلف ارائه شده است، در حوزه شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور مهمترین مساله و جدی‌ترین کاری که باید انجام شود تامین سرمایه انسانی کارآمد است به نحوی که این سرمایه انسانی باید توان لازم برای انجام خدمات پژوهشی یا فناور را داشته باشد.

افزایش سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید ناخالص داخلی

مدیر شبکه نوآوری معاونت علمی با بیان اینکه فضای فناوری در کشور رو به توسعه است، گفت: با وجود اینکه شاهدیم فضای کسب و کار در کشور امروز شیب مثبت و منفی دارد اما این مساله در شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق برعکس بوده و ثبات کاری در حال توسعه‌ای دارند و براساس آمارهای منتشر شده GDP شرکت‌های دانش بنیان نشان دهنده این است که فضای مناسب برای کسب و کار ایجاد شده است.

وی اظهار داشت: با همین رویکرد سعی کردیم با ایجاد هم افزایی بین بخش خصوصی و دولتی راهکارهای مناسب برای جذب سرمایه نیروی انسانی ایجاد کنیم که راه اندازی دبیرخانه تامین نیروی انسانی یکی از همین اقدامات بود.

راه اندازی باشگاه خدماتی و رفاهی  نوآوری

جهان‌ بزرگی در خصوص راه اندازی دبیرخانه تامین نیروی انسانی گفت: این دبیرخانه همزمان با سومین آزمون استخدام بخش خصوصی راه اندازی می شود  و شبکه ملی نوآوری برای قبول شدگان در آزمون مزایای ویژه‌ای در نظر گرفته است، نفرات برتر در این آزمون از تمام امکانات شبکه نوآوری از قبیل خدمات رفاهی باشگاه نوآوری، طرح توانمند سازی دانشجویان، استفاده از خدمات و حمایت مالی کسب و کار مشترک بدون هیچ قید و شرطی بهره مند خواهند شد، همچنین برگزیدگان در این آزمون در درجه اول ساماندهی قرار دارند و آن‌هایی که در ارزیابی رتبه بالاتری کسب کنند فرصت انتخاب موقعیت شغلی را خواهند داشت، همچنین اگر این افراد بخواهند کارآفرینی کنند حمایت‌های مالی و خدمات ویژه از شبکه دریافت خواهند کرد و به عضویت باشگاه شبکه نوآوری در خواهند آمد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمون استخدامی شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۶۶۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز

مهرداد عباد عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره مزیت ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز که جز مصوبات مجلس یازدهم است گفت: متأسفانه بخش خصوصی طی سال‌های اخیر نقش چشمگیری در صنایع بالا دستی نفت و گاز نداشته و البته اجازه ورود به داده نمی‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: شرکت‌های خصوصی تاکنون نتوانستند در این حوزه فعالیت داشته باشند که رهبر معظم انقلاب نسبت به این مساله تأکیدات ویژه‌ای داشتند که باید بخش نفت و گاز را به بخش خصوصی سپرده شود؛ به عنوان مثال زمانی که قرار بود بهره برداری از پارس جنوبی را به ستاد اجرایی فرمان امام سپرده شود، مقام معظم رهبری اعلام کردند که برای بهره‌برداری از این حوزه‌ها باید بخش خصوصی ورود کند.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در ادامه تاکید کرد: پروژه پارس جنوبی ۲۹ سال در جریان است، ابتدا آن را به توتال سپردند، بعدازآن بهره برداری به چینی‌ها دادند و سپس آن را به ستاد اجرایی فرمان امام ارجاع دادند. بخش خصوصی پتانسیل، سرمایه و تخصص دارد مخصوصاً در حوزه نفتی در حوزه گازی هم مسئله علم فوق سرد که یک حوزه خیلی گسترده‌ای است و بخش خصوصی در این حوزه کار می‌کند، وجود دارد ولی علم بهره برداری از گاز توسط بخش دولتی در کشور ما خیلی محدود است.

این عضو کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی توضیح داد: اگر به بخش خصوصی یک چاه گاز بدهند توانایی این را دارد که از آن گاز اقدام به خالص سازی پروپان، بوتان، اتان و … است. ولی این توانایی در دولت وجود ندارد و سالیان سال است یا گاز را می‌سوزانند و یا به صورت خام به فروش می‌رسانند. در عدم فروش خام فروشی گاز بخش خصوصی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

عباد گفت: در حوزه نفتی هم در حوزه ساخت پالایشگاه و پتروشیمی مناقصه‌ها برگزار می‌شود و در انتها به دلیل روابطی که وجود دارد شرکت‌های دولتی و خصولتی موفق می‌شوند این پروژه‌ها را بگیرند، و بخش خصوصی در این حوزه‌ها ناکام می‌ماند.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شرکت‌های خصوصی در داخل کشور داریم که می‌توانند پالایشگاه بسازند توضیح داد: حتی برخی از شرکت‌های خصوصی ایرانی در ونزوئلا مشغول پالایشگاه سازی هستند چرا نباید بتوانند در داخل کشور اقدام به این کار کنند.

عباد ادامه داد: متأسفانه بهره‌وری شرکت‌های دولتی فعال در حوزه نفت و گاز ما خیلی پایین است. یکی از دلایل آن این است که دلسوزی لازم برای بهره برداری از میادین نفت و گاز ندارند. وقتی بهره بردار کار برای خودش باشد قطعاً تلاش بیشتری برای سود بیشتر انجام خواهند داد.

این عضو کمیسیون گفت: شرکت‌های خصوصی راندمان تولید بالاتری دارند مشکل ما در بخش دولتی بهره برداری کننده از میادین نفت و گاز راندمان پایین است، ولی با مجوز مجلس در برنامه هفتم برای ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز، این سد برطرف می‌شود و بخش خصوصی می‌تواند راندمان تولید و کیفیت تولید را در این بخش بالا ببرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بهره‌وری را بالا ببریم قطعاً می‌توانیم به سود و توسعه بیشتری در میادین نفت و گاز دست پیدا کنیم. بخش دولتی در این سال‌ها نتوانسته اقدام به خالص سازی گاز کند در صورتی که امر بخش خصوصی در این حوزه ورود کند می‌تواند با به روز کردن تجهیزات پالایش نفت و گاز می‌تواند تمام گازهای فلر را جمع کند و خالص سازی و به سیستم وارد کند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در بهره برداری از میادین نفت و گاز ورود کنند ادامه داد: در صنایعی که کشور به آنها نیاز دارد و آنها صنایعی دارند که منجر به توسعه کشور می‌شود مثل صنعت نفت و گاز، شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان را باید در این حوزه وارد کنیم.

کد خبر 6096150

دیگر خبرها

  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • ۲۰ استان و ۱۱۰ شهرستان متأثر از بارش‌ها و سیلاب بهاری / بهره‌مندی ۳۲۰۰ نفر از خدمات امدادی
  • ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش شرکت کردند